5 Nostradamusovih proročanstava za 2022. godinu: KLIMATSKI RAT, SMRT VELIKOG VOĐE I PAD EU

Apokaliptični scenario koji živimo u posljednje vrijeme možda se neće završiti 2022. godine, baš naprotiv.

Najpoznatiji vidovnjak svih vremena, Nostradamus, predvidIo je razne nedaće za godinu u koju smo nedavno zakoračili. „Velike krvave nesreće i glad“, počinje stranica posvećena 2022. godini.

Predskazanja se nalaze u knjizi „Proročanstva“, napisanoj 1555. godine. Proročanstva sežu do 3797. godine.

Ovo su 5 Nostradamusovih proročanstava za 2022. godinu:

 Klimatski rat  

Prema riječima Nostradamusa, svijet će se suočiti sa velikim klimatskim ratom 2022. godine.

Najvjerovatniji scenario jeste da će jedna zemlja ostati bez resursa i da će krenuti u napad na drugu kako bi omogućila egzistenciju svojim građanima.

Vidovnjak je predvidio da će 2022. godine mnogi osnovni resursi biti ograničeni na većem dijelu planete Zemlje.

Migracije

„Velike krvave nesreće i glad, sedam prelazaka preko mora, zatočeništvo i smrt“, tako počinje jedno predskazanje Nostradamusa koje odgovara 2022. godini.

Stručnjaci tumače ove stihove kao predviđanje perioda gladi koji će uslijediti sljedeće godine zbog oružanih sukoba. To će izazvati velike migracije. Sedam puta će oni koji bježe od ratova preći mora, a oni koji ne umru biće zatvoreni.

Udar meteora

Vidim vatru koja će pasti s neba – napisao je Nostradamus u predviđanjima za 2022. godinu, pritom misleći na pad meteora na zemlju.  U 2021. godini Zemlju je za dlaku promašio Asteroid 2021GW4 promjera gotovo pet metara. Sam po sebi nije predstavljao veliku prijetnju Zemlji, no da se razbio u nekoliko komada, vjerovatno bi jedan dio pogodio Zemlju.

Umjetna inteligencija

Pet vijekova ranije Nostradamus je predvidio i evoluciju umjetne inteligencije. Tehnologija je toliko napredovala u proteklih nekoliko desetljeća da je teško predvidjeti što će se dogoditi u budućnosti, ali Nostradamus je u svojim predviđanjima naveo ‘besmrtne učenike’ i potencijalno negativne posljedice, što svakako izaziva zabrinutost.

Pad Evropske unije

„Sveti hramovi rimskog doba, odbaciće temelje svog temelja“.

Jedno od Nostradamusovih najzabrinjavajućih proročanstava za 2022. je pad EU. Neki stručnjaci vjeruju da je Bregzit mogao biti samo početak njenog kraja, koji bi se završio kolapsom 2022. godine.

 Smrt velikog vođe

„Iznenadna smrt velikog vođe, postaviće drugog u njegovo kraljevstvo“ – Nostradamus aludira na smrt velikog političkog lidera 2022.

Na osnovu ovog proročanstva, već postoje oni koji razmatraju ko bi to mogao da bude: Kim-Jong Un, lider Sjeverne Koreje, mogao bi da bude žrtva nesreće.

Opsada velikog grada

„Oko Velikog grada biće puno vojnika i biće smješteni u poljima i predgrađima“.

Dijelovi teksta u kojima najpoznatiji vidovnjak svih vremena predosjeća opsadu velikog evropskog grada, a koji bi mogao biti London, ili Pariz.

Ne govori ništa o uzrocima koji bi mogli da dovedu do ove situacije, ali to može biti posljedica terorističkog napada.