5 NEVJEROJATNO JEDNOSTAVNIH TRIKOVA UZ KOJE ĆE VAŠ METABOLIZAM RADITI 100 POSTO BRŽE

stomak-metabolizamSto posto brži metabolizam – sto posto provjereno!

Nevjerovatno koliko mali trikovi mogu napraviti velike promjene. Ako ste jedan od onih koji se bore sa sporim metabolizmom, donosimo vam pet vrlo jednostavnih trikova kojima ćete svoj metabolizam ubrzati i više od 100 posto. Sto posto provjereno!

1. Žvačite!

Svi mi žvačemo, ali pitanje je koliko dugo i kakve namirnice. Zato umjesto da sustavno rezuckate namirnice probajte ih početi jesti u svom izvornom obliku. Voće, povrće, cjelovite žitarice i čitav niz zdravih grickalica natjerat će vaša usta da rade više, a samim time potaknut ćete i svoj metabolizam da brže i bolje razgrađuje hranu.

2. Ne zanemarujte proteine

Proteinima treba nešto više energije da bi ih vaš metabolizam razgradio, ali ćete se i s malo proteina u svakom obroku sigurno osjećati duže siti, iako je sve već raspoređeno tamo gdje treba.

3. Pomognite svom tijelu 

Dok čekate da konačno sjednete za stol jesti svatko ima minutu-dvije vremena. Zato ne budite lijeni i ne okrivljujte svoju genetiku za spor metabolizam – napravite brzinskih 10-ak sklekova, trbušnjaka, čučnjeva – što god vam padne na pamet i znajte da ste osim što ste brzinski sagorjeli nekoliko kalorija potaknuli i metabolizam i mišiće da rade brže i bolje.

4. Pijte više

Vode i zelenog čaja koji je pun antioksidansa i zaista je pravi prijatelj vašeg metabolizma.

5. Ne sekirajte se 

Jeste li svjesni da je stres pokretač mnogo toga lošega u našim organizmima, a kada smo pod stresom naš metabolizam radi sporije. Kada vas svlada umor od posla – uzmite si stanku od pet minuta za neke jednostavne aktivnosti (poslušajte omiljenu pjesmu i prošećite), ili – ako ste usred stresnog uragana – uzmite pet minuta da se maknete od svega i malo saberete. osim što će vam pauzu dobro doći za lagani odmak od stresa, u tih malih pet minuta vaš će metabolizam sigurno ubaciti u petu brzinu.

(Index)