5 IZNENAĐUJUĆIH RAZLOGA ZAŠTO MUŠKARCI VARAJU SVOJE ŽENE

Ako prevaru definirate kao spolni odnos za jednu noć za koji vaš partner ili partnerica ne zna, onda oko 50 posto parova tokom srednje škole i studiranja  – vara, pojasnio je Justin Lehmiller, pedagog za spolni odnos i istraživač u Institutu Kinsey. Tvrdi kako se stopa nevjere smanjuje na oko 20 do 25 posto nakon braka. A muškarci su ti koji varaju češće od žena, kažu stručnjaci. I to zbog ovih nevjerovatnih razloga…

Emocionalne potrebe

Kada one nisu zadovoljene u nekom odnosu, muškarci trebaju jačati svoj ego pa se upuštaju u prevaru, pojašnjavaju stručnjaci za odnose dr. Josephs i Ava Cadell. Varanje postaje rješenje za muškarce koji, iako vole svoje žene, ne žele se suočiti s problemima u svojim brakovima.

Nesigurnost

Kada nabace pokoji kilogram ili počnu gubiti kosu ili karijera krene u neočekivanom smjeru nizbrdo, muškarci gube samopouzdanje.  Vjerovatno će se upustiti u prevaru kako bi si pokušali vratiti barem dio tog samopuzdanja.

Monotonija u odnosu

Monotonija može biti pravi ubica veze. Kada sve postane isto, bez novosti, bez iznenađenja, muškarci željni promjena naći će neku ženu za spolni odnos za jednu noć kako bi iskusili nešto novo.

Milo za drago

Jedan od čestih razloga zašto se neko upušta u nevjeru jest – osveta. Ako su i sami prevareni, napravit će isto kako bi se i druga strana osjećala kao i oni, prenosi Večernji.hr.

Jednom varalica…

Ako su varali tokom srednje škole i studiranja, u mlađim danima, takvo ponašanje im je postalo uobičajeno pa će vjerojatno varati i dalje…