40 je sveti broj: KOJE ĆE NAM SE ŽELJE OSTVARITI, ŠTA TREBA URADITI, A ŠTA IZBJEGAVATI?

Koje će nam se želje ostvariti u narednih 40 dana: evo šta treba uraditi, a šta izbjegavati dok traje retrogradna Venera u Škorpiji

Nije slučajnost da je Venera retrogradna tačno 40 dana. Broj 40 je sveti broj u praktično svim religijama te je obično povezan s ispunjenjem obećanja, ali samo poslije perioda testiranja i iskušavanja Od 6. oktobra do 16. novembra, Venera je retrogradna u Škorpiji

Dolaskom u znak Škorpije Venera dobija intenzitet s kojim se malo šta može mjeriti te su naglašene njene zavodničke moći. Ona ide na sve ili ništa. Žudi za ljubavlju koja potpuno obuzima i intenzivnim emotivnim vezama te se ne boji da uroni duboko i dotakne i mračnu stranu stvari.

“Kada uskoro – 5. oktobra, na 10. stepenu Škorpije – krene retrogradno, “podsjetiće vas na onu jednu stvar koju ste oduvijek željeli, ali je nikad niste dobili. I inspirisaće vas da pokušate da je dobijete”, kaže Angelina, koja vodi stranicu Astro Butterfy, a astrologijom se bavi više od 20 godina.

Kao i inače kad je retrogradna, Venera testira naše odnose i veze kao i naš ljubavni život pa tokom 40 dana njenog retrogradnog hoda imamo priliku da ih ponovo sagledamo i vrednujemo.
“Nije slučajnost da je Venera retrogradna tačno 40 dana. Broj 40 je sveti broj u praktično svim religijama te je obično povezan s ispunjenjem obećanja, ali samo poslije perioda testiranja i iskušavanja”, ističe Angelina.

Retrogradna Venera će će nas iz naše sigurne zone izbaciti u nepoznato – iako će to možda donijeti izazove i bol, biće vrijedno toga. Retrogradno kretanje Venere završiće se 15. novembra u znaku Vage (u koji će ući 1. novembra):

“I tu ćemo imati konačan ishod, rješenje ovog tranzita”, kaže Angelina.
S obzirom da je Vaga znak “drugog”, veze, “ishod ove retrogradne Venere vjerovatno će biti povezan s vašim vezama”.
A kako je Vaga znak razuma, “krajnji cilj Venerinog retrogradnog hoda 2018. jeste da vam pokaže kako da nađete razum u strasti, kako da pronađete objektivnost u onome što je inače vaše subjektivno gledište.

Tako je, na primjer, moguće da ćete naučiti kako, da biste dobili ono za čime toliko žudite (Škorpija), najprije morate razumjeti ono što “drugi” želi (Vaga). A ako vaše najdublje želje nisu zadovoljene, to je možda zato što se morate podsjetiti na načela davanja i primanja te raditi na pronalaženju ravnoteže.

Venera je retrogradna svakih godinu i po. Ove godine to razdoblje privlači posebnu pažnju upravo zato što će Venera biti retrogradna u Škorpiji, “u znaku u kojem se Venera ponaša na poseban način jer je tu u egzilu”.

Tako je njena negativna strana zadovoljavanje čulnih potreba po svaku cijenu. Astrolog upozorava da faza retrogradne Venere nikako nije dobra za početak partnerskog odnosa kao ni za svadbu, ali ni za početak poslovnih odnosa.
Drmatični odnosi i povratak stare ljubavi

“Retrogradna Venera više je kraj nekog odnosa, ljubavnog, partnerskog”, objašnjava, “jer donosi osjećaj da stari odnosi više nemaju smisla i da su izgubili svaku vrijednost, odnosno da se više ne mogu ovako nastaviti.” U to je doba takođe moguće da se obnove odnosi koji su nekad bili prekinuti, da se vrate stare ljubavi.

Venerino retrogradno kretanje imaće dvije faze jer će nakon Škorpije, boraviti u Vagi: prva će faza, u oktobru, biti kudikamo više uzburkana i emotivno komplikovana, dok će prvu polovinu novembra obilježiti traženje te eventualno i nalaženje harmonije na novi način.

Budući da tokom retrogradne Venere sve stare stvari gube na vrijednosti, moguća je povoljna kupovina s popustom, ali potreban je oprez i dobra procjena kako bi se kupilo nešto što će poslije imati mnogo veću vrijednost.

Dok je u Škorpiji, Venerom vlada Mars. Upravo s njim 11. i 12. oktobra biće u teškom aspektu i “to su posebno dramatični dani”, ističe astrolog. Kako Venera i Mars simbolizuju ženu i muškarca, tih su dana mogući sukobi i svađe između ljubavnika. U oktobru će emocije biti vrlo snažne te će se izražavati na čudan način, katkad i prikriveno.

“Mnogi će se ponašati vrlo dramatično, neki čak i histerično.”
Osim kriza u međuljudskim odnosima, ovaj će tranzit izazvati i probleme s materijalnim dobrima i finansijama. I tu, naime, sve staro gubi vrijednost, zbog čega se osjećamo izgubljeno.

Kako će od novembra Uran biti u Biku, i on će uticati na odnos Bik – Škorpija. Posljednji dan oktobra Uran će biti u opoziciji s Venerom u Škorpiji, naglašavajući ljubavne veze i finansije.

Inače, ističe astrolog, ova je jesen kritično razdoblje kad je riječ o finansijama, investicijama, bankovnim kreditima i slično, “jer kad je Venera retrogradna u Škorpiji, sve se mijenja: mijenja se odnos prema novcu te novac i investicije imaju drugačiju vrijednost”.

Kad Venera u novembru uđe u Vagu, to će donijeti harmonizaciju odnosa i umirenje osjećanja. A kada 10. novembra Venera dođe u trigon s Marsom, “drama će prestati, ljubavnici će se ponovo naći u zagrljaju i finansije će izgledati mnogo bolje.” (Izvor: Sensa.hr)