4 jednostavna koraka: KAKO SE RIJEŠITI NEPRIJATNOG MIRISA KUĆNIH LJUBIMACA?

Zadnja stvar koju svaki vlasnik kućnog ljubimca želi, je da njegov dom počne da miriše na njegovu voljenu životinju. Srećom, eksperti za čišćenje podijelili su rutinu u četiri koraka, kako bi osigurala da se to ne dogodi i da prostor ostane ugodan i svjež, piše The Sun.

“Vaša kuća zapravo ne smrdi od njihove dlake, nego od peruti koja je svuda. To je slično kao sa ljudskom peruti, i to je nešto što se svakodnevno ljušti sa životinja – rekla je ekspertkinja.

Prva stvar koju treba uraditi je očistiti svaku vodoravnu površinu u svojoj kući: lajsne, priključke za napajanje i prozorske trake.

Druga stvar koju treba uraditi je očistiti svoje filtre za vazduh i izduvne ventilatore. Treći korak je koncentrisanje na zidove u vašem domu, dakle moraćete da obrišete prašinu i operete cijelu površinu svojih zidova. Nakon što se sve to uradi, elementi koji stvaraju neprijatan miris, biće uklonjeni, ali još uvijek postoji jedan važan korak.

“Morate očistiti filter usisivača, inače ćete samo vraćati smrdljivi vazduh. To je zaista važan korak koji mnogi zaboravljaju – dodala je.

Ono što još dodatno možete da uradite je da pospete sodu bikarbonu po svim površinama od materijala poput tepiha i garnitura i zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširiti po cijeloj površini. Ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu. Ujutro, usisivačem usisajte prašak sa svih površina kako biste u potpunosti uklonili miris psa iz doma.