3 SAVJETA koja vam mogu promijeniti život: Poznata Amerikanka otkrila tajnu svog uspjeha

Njene tri filozofije vam mogu mnogo pomoći, a poijdelila je i najvrijedniji savjet kojim se vodila u životu

Rođena i odrasla u NJu Džersiju, Mari Forleo je uspjela da stvori društveno svjesnu digitalnu imperiju isključivo kroz svoju strast, laptop i san. Ona je zvijezda nagrađivane inspirativne emisije “MarieTV” u kojoj gostuju stručnjaci i brojne poznate ličnosti kao što su Elizabet Gilbert, Mel Robins i Brene Braun čije priče inspirišu i podstiču gledaoce širom svijeta da pokrenu sopstveni biznis, oslobode svoj kreativni potencijal i realizuju svoje vizije. Mari Forleo je autor i voditelj bloga i podkasta sa četrnaest miliona downloada.

Donosimo vam neke njene smjernice iz razgovora koji je sa njom vodila Magda Dežek:

Da li vaša filozofija ima pravila?

“Moja filozofija ima tri pravila:

1. Svi problemi (ili snovi) su dešifrovani.
2. Ako se problem ne može razumjeti, to zapravo nije problem, to je životna činjenica ili zakon prirode (npr. smrt ili gravitacija).
3. Možda vam nije stalo do ovog problema da biste ga shvatili i ostvarili ovaj konkretan san. To je ok. Pronađite drugi problem ili san koji će zapaliti plamen u vašem srcu i vratite se na prvo pravilo.”

Koje metode i alate za stvaranje boljeg života savjetujete našim čitaocima, npr. tablu za vizuelizaciju, zapisivanje ciljeva, vizuelizaciju?

“Postoji mnogo vrijednih alata. Važno je zapamtiti da smo svi jedinstveni u smislu našeg stila učenja – neki od nas su više vizuelni, neki više kinestetički, neki više audio tipovi, itd., ali jedna jednostavna metoda pomaže svima – zapisivanje najvažnijih ciljeva. Zašto? Zato što istraživanja pokazuju da je 42 posto veća vjerovatnoća da ćete postići svoje ciljeve ako ih jednostavno zapišete. Ispisala sam u svojoj knjizi slične izazove i pitanjim. Ako se pozabavite njima, zaista odvojite vreme da napišete svoje odgovore, vaš život će se radikalno promeniti.”

Koji je najvrijedniji savjet koji ste dobili?

“Da je moje srce najjači dio mene. I da ga uvijek slušam.”