29. april je Svjetski dan želja: POŽELITE BAR JEDNU I NEKOME VRATITE NADU

Kada ste posljednji put poželjeli želju? Da li je to bilo za prethodni rođendan? Sve želje su važne jer, ako nemate želja i snova, nemate ni nade.

Ovaj dan je ustanovila Fondacija „Make a wish“, neprofitna organizacija koja je osnovana u Feniksu u Sjedinjenim Američkim Državama, sa svrhom da pomogne teško bolesnoj djeci da ostvare svoje snove.

A sve je počelo željom sedmogodišnjeg Krisa Greciusa, oboljelog od leukemije, da postane policajac. Kad je policija čula za to ispunila mu je želju i Kris je na jedan dan, 29. aprila 1980., postao policajac.

Četrdeset godina kasnije, ova organizacija je jedna od najpoznatijih dječijih dobrotvornih organizacija u svijetu.

48 zemalja je uključeno u Svjetski dan želja. Ljudi širom svijeta slave ispunjavanje želja tako što ostvaruju snove bolesnoj djeci. Svako ko želi da se uključi u ovu proslavu može širiti vest koristeći društvene medije u humane svrhe ili donirati novac u dobrotvorne svrhe.

Dobrotvorna organizacija „Make a wish“ obilježava 29. april kao dan za podizanje svijesti širom svijeta o njihovom plemenitom cilju. To je takođe i dan zahvalnosti za bezbrojne donatore, medicinske timove, volontere i djecu Make-A-Vish® i njihove porodice.