2023. godinom vladaće broj 7: DA LI JE TO DOBAR ZNAK?

Kako smo se i koliko promijenili u odnosu na 2022. godinu koja je od nas očekivala rast? U kojem smo pogledu drugačiji? Upravo to su pitanja koja ćemo sebi postavljati u 2023., zaviriti duboko u sebe i postati svjesni sopstvene transformacije, piše portal numerology.com.

Naime, svakom godinom dominira jedan broj, a za slijedeću je to broj 7 ( 2 + 0 + 2 + 3 = 7). Sedmica označava intuiciju, tajanstvenost, pogled prema unutra, potragu za znanjem, ali i za ljubavlju.

Sa sigurnošću se može reći da su mnogi od nas doživjeli unutrašnje promjene proteklih godina, dok se svijet privikavao na novo normalno. Koliko god mislili da poznajete sebe, možda ste se promijenili na načine kojih niste ni bili svjesni.

Imamo kolektivnu priliku da se pomirimo sami sa sobom i shvatimo koliko smo evoluirali dok smo samo živjeli svoje živote. Ovaj proces se neće dogoditi preko noći, ali to je u redu – energija broja 7 nije od onih koje žure.

Neka briga o sebi bude prioritet
Vrijeme je da se njegujete na načine koje ste sebi pre možda uskraćivali. Čuvajte svoje duhovne i emocionalne rezerve, ako osjetite da se približavate burn out-u, usporite, mislite na svoje zdravlje.

Postignite jasnoću
U 2023. jednostavno ćete bolje razumjeti sebe i zašto se ponašate na određeni način. Fokusiraćete se na otkrivanje korijena stvari i ispitivanje kako su one do sada uticale na vaš život. Vrijeme je da istaknete svoje prednosti i poradite na slabostima.

Kontemplirajte o jedinstvu
Izgradnja jače veze između vas i prirode vrlo je važna 2023. godine. Puno se može dobiti uzemljivanjem, kao i shvatanjem da su svi zajedno povezani. Nijedna osoba nije otok.

Slušajte svoj unutrašnji glas
Intuicija je glavna tema 2023. godine. Nastojte da je češće slijedite, a ako imate problema s povezivanjem, obratite pažnju na ove znakove – iznenadni osjećaj straha ili strepnje, snažan poriv da nešto učinite, trnci u cijelom tijelu, mučnina ili tjelesni nemir, iznenadno stanje povećane budnosti, jasan i čvrst glas u vama koji vas upućuje da nešto učinite ili ne učinite… Pratite svoje instinkte. Oni znaju šta je dobro za vas.