20 DANA SE PENJALI DO MONT EVERESTA, A ONDA SE GORE VJENČALI!

Željeli su nešto nesvakidašnje i – uspjeli su! Sudbonosno „da“ izrejkli su na 5.180 metara nadmorske visine

 Džejms Sisom i Ešli Šmider imali su vrlo intimno venčanje – na planinskom vrhu gdje nisu mogli da dođu njihovi prijatelji porodica. Željeli su nešto nesvakidašnje i – uspjeli su! Poslije dvadeset danja penjanja kroz snijeg, nanose vjetra i druge prepreke par se popeo do bazne stanice na Mont Everestu, na 5.180 metara nadmorske visine.

Vjenčanje i svoj poduhvat planirali su godinu dana, a kada su došli do cilja u šatoru su se pripremili za vjenčanje. Iako je bilo hladno Ešli je imala klasičnu vjenčanicu koju je dopunila gojzericama.

“Mnogo smo razmišljali i odlučili da tradicionalno vjenčanje nije za nas. Mi smo veliki ljubitelji prirode i već smo bili na visini od 4.200 metara, a najveći izazov je bio da pronađemo fotografa koji bi se upustio sa nama u ovu avanturu”, ispričala je mlada. I pronašli su ga. Njihovo sudbonosno „da“ zabilježio je Šarleton Čurčil.

„Želio sam da dokumentujem kontrast između zastašujuće i veličanstvene planine i male, krhke ljubavi dvoje mladih ljudi – kazao je fotograf Čurčil.