17. februara stiže prvi retogradni Merkur u ovoj godini: STIŽE VRIJEME RIZIKA; PORED DJEVICE, KOME JE JOŠ RIZIČAN PERIOOD?

Saznajte šta vaš znak Zodijaka očekuje tokom retrogradnog Merkura u znaku Riba!

Mekur je 3. februara prešao u znak Riba, što znači da mu je oduzeta racionalna strana, domišljatost i logična priroda, piše Lovesensa. Sa Merkurom počele su da vladaju moćne EMOCIJE!

Povećava se rizik od velikih grešaka, nesporazuma, konfuzije… Ovaj aspekt uvodi nas u sve mašte, nadahnuća, umjetnosti. Miluje našu dušu i čini da zalutamo u prostoru vanvremenskih emocija, ali pazite da se potpuno ne izgubite u magičnom lavirintu osjećanja.

Merkurovo putovanje kroz znak Riba dugo će trajati, od 3. februara do 11. aprila 2020. godine, sredinom 17. februara Merkur će postati retrogradan, a direktan hod započeće 10. marta.

Kako smo tokom retrogradnog Merkura u Ribama sve skloniji greškama, ne savjetuje se veća kupovina, potpisivanje ugovora, kupovina prevoznih sredstava i komunikacija.

Retrogradna vatrena energija podstiče nas da razmislimo o stvarima koje su nam se dogodile u prethodnih par mjeseci. Imali ste napet i intezivan period, a sada je vrijeme da pronađete unutrašnji mir i uspostavite balans. Ostavite prošlost iza sebe kako biste mogli da se izborite sa izazovima koje donosi retrogradni Merkur.

OVAN
Očekuje vas vrlo naporan period i često ćete biti ljuti i napeti. Stalno ste pod pritiskom i niste sigurni ni u jednu odluku koju donesete. Retrogradni Merkur vas upozorova da obratite pažnju na svoje snove, jer će vam oni dati zanimljive i vriijedne smjernice. Preporučuje se da tokom ovog perioda počnete da šetate, posvetite se meditaciji i aktivnostima koje vas opuštaju. Boravite više vremena na rijeci ili jezeru, jer voda ima čudesnu moć umirnja.

BIK
Ovaj retrogradni Merkur vašem znaku donosi pojačanu energiju. Baš zbog toga bićete glavni oslonac za svoje prijatelje u ovim mračnim danima. Važno je da razmislite kuda ide vaš put, šta je vaša životna vizikja i u kojem smeru želite da se vaš život odvija. Odbacite sve što vam više nije važno i dopustite sebi da sanjarite. Vizualizujte sve svoje želje i dozvolite da vam se približe energije obilja i zadovoljstva.

BLIZANCI
Blizance očekuje težak period u kojem će mnogi njihovi nedostaci doći do izražaja, naročlito na poslovnom planu. Vraćaju se nedovršeni projekti iz prošlosti, ali više nema nazad. Najgore što možete uraditi jeste da sebe konstantno kritikujete. Preuzmite odgovrnost za sve što se događa i uložite sve napore da riješite probleme. Intucija je uz vas!

RAK
Loša komunikacija donosi probleme u odnosima, naročito na poslu. Energiju crpite iz kreativne i duhovne prirode i ne dozvolite da vam je uprljaju toksične vibracije negativnog okruženja. Malo se osamite, izolujte i razmislite o sebi. Slušajte svoju intuiciju koja vas mudro može izvesti iz svake situacije.

LAV
Retrogradni Merkur u Ribama probudiće kod vas negativne emocije, preispitivanja i dileme. Ipak, mnogi Lavovi imaće hrabrosti da otpuste ono što im više ne odgovara i uklone bespotrebne stvari iz svog života. Ako je moguće, odložite važne finansijske odluke.

DJEVICA
Djevice će najteže podnijeti ovaj retrogradni Merkur. Za njih počinje period haosa, turbulencija i naglih promjena. Zaplesti ćete se u rizične odnose iz kojih nećete znati kako da izađete. Karma donosi kazne iz prošlosti. Vi ste dijete reda, a u ovom periodu ravnoteža ne postoji. U cijelom haosu slijedite svoj unutrašnji kompas.

VAGA
Na polju karijere očekuje vas zbrka, haos i napetost, a mogući su i finansijski izdaci iz kućnog budžeta. Imaćete malih zdravstvenih problema, zato ojačajte imunitet. Teškoće u odnosima potpuno će poremetiti vaš život, ali ne dozvolite da kažete ili uradite nešto zbog čega čete se kasnije sigurno kajati. Priroda na vas djeluje umirujuće.

ŠKORPIJA
Retrogradni Merkur otvara vrata prošlosti i donosi stare, zaboravljene ljubavi. Otkrivate svoju novu intimnu i emotivnu stranu. Na poslu vas očekuje prijatan period jer ćete imati sjajne ideje i kreativnu energiju. Slušajte šta vaša duša želi, jer vas samo ona može odvesti na stazu dobrih mogućnosti.

STRIJELAC
Ovogodišnji retrogradni Merkur vašem znaku donosi nevjerovatnu zabavu. Pružite sebi dodatan odmor, uživanje sa dragim ljudima i donesite svom srcu trenutke radosti. Ne tražite kod sebe greške i izbjegavajte sukobe. Uspostavite temelje mira koji će vam pomoći da se zbližite sa sobom.

JARAC
Očekuje vas više borbi, stresova, rada i napora. Ovo je idealan period za sticanje novih znanja i fokusiranje na nešto korisno što će vam skrenuti misli sa negativnih stvari, a istovremneo će donijeti poboljšanje na raznim poljima. Usred opterećenja, prijaće vam opuštajući razgovori sa dragom osobom.

VODOLIJA
Vodolije neće puno poremetiti retrogradni Merkur u znaku Riba. Imaćete na umu uzbudljive ideje i konačno ćete završiti neke stvari koje već dugo odlažete. Ali, budite oprezni kada su u pitanju finansije i ne donosite velike i dugoročne odluke. Pustite da vas intuicija vodi.

RIBE
Vaša intucija je nevjerovartno pojačana, pa ćete znati kako da spriječite izazove i izborite se sa mnogim teškoćama koje stvaraju sjenke retrogradnog Merkura. Više se odmarajte, posvetite se svojim željama i potrebama i boravite u prirodi. Bićete smireni i nećete dozvoliti da vas sitne prepreke spriječe u ostvarenju ciljeva.