16 DJEVOJAKA OSTALE TRUDNE NAKON ŠTO SU SE KUPALE U BAZENU?

Poznata ginekologinja Mary Jane Minkin tvrdi kako postoje i bizarni, ali i vrlo stvarni načini zatrudnjivanja s kojima su se doktori susretali u svojoj praksi. Pod vrlo rijetkim uslovima, žena može ostati trudna u bazenu ili na moru, a možda je to bio povod da se u medije plasira senzacionalistička priča za koju je provjerom utvrđeno da – NIJE ISTINITA!

Naime, nakon što se u medijima ponovo i potkraj ove godine pojavila priča o tome da je 16 djevojaka zatrudnjelo u jednom bazenu, nakon što se u istom slučajno pojavila sjemena tekućina jednog momka – specijalizovani sajt Snopes odbacio je ovu vijest kao potpunu dezinformaciju i neistinu!

– Priča o djevojci koja je ostala trudna nakon boravka u bazenu je stara urbana legenda, ali ova najnovija verzija potiče sa stranice koja i inače objavljuje neistinite vijesti.

– Ostavljajući po strani očitu fizičku nemogućnost da se tako nešto dogodi, jasno je da sve skupa nije istina budući da je izvor web stranica koja je specijalizovana za tzv. «clickbait» neistinite članke.

Originalno, «vijest» je postavljena 26. januara 2016. godine na stranici World News Daily Report, a kasnije su je preuzele druge slične stranice, uključujući Huzlers, Nigerian Info i Not Allowed To.

(doznajemo.com)