16. aprila 2018. godine: Mladi Mjesec u vatrenom Ovnu, a to znači – novi emotivni počeci I iznenadna sretna dešavanja!

Od 16. Aprila 2018. godine, kada je Mlad Mjesec u vatrenom Ovnu, Merkur koji je bio retrogradan sada kreće direktno da sprovede u akciju sve što je smislio u prvoj polovini aprila. Sređivanje kuće, bašte i upražnjavanje sporta – sve pokrenite i ostavite iza sebe mrzovolju, lijenost i dvoumljenje jer je sada pravo vrijeme za pokret. Što možeš danas ne ostavljaj za sutra je narodna poslovica vrlo svrsishodna.
Sve što pokrenete na mlad Mjesec daje rast, pa tako ako nešto i budete zasadili u bašti brzo će narasti ili cvijeće u saksijama. Moguće je sada da nešto i pripremate i perete kao npr. auto, bicikli, motocikli, sređivanje terase.

Mnogi znaci se prosto raduju ovom pokretu dok će pojedini ipak biti napeti i pod stresom pa im se preporučuje da rade nešto što ih raduje da bi bili sretniji. Lijepi su aspekti planeta ovih dana pa možete da se opustite u miru, da uživate i radite ono što vas čini sretnim. Mlad Mjesec je u trećoj dekadi Ovna u konjukciji sa Uranom pa se mogu dešavati kod pojedinih osoba iznenadne emotivne promjene. Sretno u svemu, posebno u novim počecima i iznenadnim sretnim dešavanjima, piše astrolog Željka Knežević. Evo kako pojedinačno znaci Zodijaka mogu osjetiti Mladi Mjesec:

OVAN
Vi doživljavate iznenadnu dobru promjenu jer se komunikacija koja je bila u zastoju polako vraća na svoj ispravan put. Dosta promjena se može dešavati oko vas u vašem okruženju. Neka dešavanja kod pojedinih Ovnova mogu biti i nestabilna, ali to je samo zato da biste vi naučili i izvukli pouku iz tog. Neki će naučiti nešto o samom sebi i svom ponašanju. Dobro treba sagledati ponašanje i da li je izbor koji ste napravili ispravan.

BIK
Kod vas ovaj mlad Mjesec ne utiče direktno već vam pokreće unutrašnju intuiciju i misli koje će vas okupirati. Nije sigurno da su uvijek pozitivne, tačne ni opravdane. Iako je intuicija jaka dobro pazite da li je i tačna. Sve kreće nekako brže jer je Merkur krenuo direktno. Svi vi koji imate voljene osobe, sada je pravo vrijeme da uživate sa njima. Treba izbjegavati vožnju u alkoholisanom stanju i ne raspravljati se sa starijim osobama jer je Merkur i Saturn u napetom aspektu .

BLIZANCI
Kod vas se mogu desiti izvjesni problemi u vezi jer su Mjesec i Pluton u tenzičnom aspektu pa bježite od odgovornosti. Postoji mogućnost kod pojedinih osoba da zaborave prošlost ili da prekinu neke veze koje su vezane za prošlost. Dosta jaka konjukcija Urana i Mjeseca za treću dekadu što vam može dati veliki napredak, bilo da je u pitanju posao ili ljubav. Sada ovaj mlad Mjesec pokreće i neke važne stvari u vašem životu.

RAK
Vi možete imati nekih problema sa ovim mladim Mjesecom na fizičkom i intelektualnom polju pa postoji mogućnost da se nađete u nekim delikatnim situacijama. Moguće su i greške zbog kojih se možete poslije kajati. Pojedini Rakovi će željeti da se povuku i da budu sami. Uran je uključen u sve to pa je potrebno da uložite napor i sve izdržite. Pojedini Rakovi baš sada mogu biti hrabri i donijeti neku odluku, posebno oni koji su rođeni krajem dekade.

LAV
Vas guraju jaki instinkti za fizičkim i intelektualnim potrebama što vam daje dozu strogoće, dok pojedini Lavovi mogu težiti da se osame. Sada se treba čuvati od pogrešnih odluka zbog kojih biste mogli da se poslije kajete. Mnogi Lavovi će željeti da uspostave jake kontakte i da izađu u društvo. Posljednja dekada Lavova ima jak aspekt da uspije i pokrene svoj lični i profesionalni život. Pojedini mijenjaju mjesto života ili mijenjate neke ideje i sve se dešava ubrzano i iznenada. Mnogi životni tokovi se sada polako mijenjaju.

DJEVICA
Vama se dešavaju iznenadne promjene zbog Mjeseca koji je u konjukciji sa Uranom koji donosi iznenadne i originalne promjene. Kod vas se te promjene dešavaju na polju novca i načinu kako zaraditi novac. Mogući su usponi i padovi baš zbog toga što niste dovoljno plaćeni za svoj posao koji obavljate pa situacija može biti iznenada promjenjiva. Mada neće doći do velikih promjena, jer ste vi pod nadzorom Saturna iz Jarca koji vas stabilizuje i sputava da donesete kardinalnu odluku.

VAGA
Kod vas se baš u ovo vrijeme može, uz direktan Merkur i konjukciju Meseca i Urana, desiti potvrda svih teškoća koje traju u posljednje dvije godine. Moguć je iznenadni prelazak i na nešto drugo. Sada je moguće da preuzmete i nešto što je rizik i da uspijete. Uran je uključen pa zaista neke Vage mogu imati ludu sreću. Vrijeme je za vraćanje komunikacije na staro bez provjeravanja i ponavljanja, a posebno sumnje. Pojedine Vage zbog Venere koja je u opoziciji mogu očekivati neke nerealne finansijske i društvene poteze. Treba izbjegavati pozajmice, kredite i velika novčana ulaganja.

ŠKORPIJA
Vi možete očekivati da napravite neke promjene u načinu rada ili organizacije. Neke smetnje se mogu dogoditi od osoba koje vrše pritisak na vas pa se osjećate napeto. Merkur kreće naprijed pa se možete u prvi mah osjetiti zbunjeno, ali već ubrzano napredujete i energija se mijenja. Potrebno je da se izborite i svu nervozu prevaziđete da biste bar pokrenuli vaš plan i projekat. Sada ne smijete dozvoliti da pokleknete zbog nervoze.

STRIJELAC
Velika energija aspekta koji je u kvadratu Mesec – Pluton može vas navesti da odlučite nešto što je velika greška zbog koje se kasnije možete kajati. Pojedini Strijelci mogu imati želju da se osame. Merkur baš danas kreće naprijed pa više nemate smetnju na svom putu i možete napredovati sa vašim idejama. Strijelci koji su rođeni u posljednjoj dekadi dobijaju neki sudbinski podsticaj. Neki vaš projekat kreće se naprijed, na ovaj ili onaj način ideje se sprovode u djelo.

JARAC
Vi možete sada biti jako odgovorni, emotivni i praktični dok vam nebo šalje neke komplikovane signale. Potrebno je napraviti dobre planove. Merkur se od danas kreće retrogradno pa pojedini Jarčevi mogu nešto da završe, da se sele ili ako imate djecu oni mogu da odu od vas. Vi niste neko ko lako mijenja i raduje se nekim promjenama ali znajte da život ide dalje. Dosta ste čekali i oklijevali, sada možete okrenuti stranicu dok pojedini Jarčevi mogu učestvovati u nekom konkursu ili berzi, akcijama.

VODOLIJA
Vas može Merkur dosta učiniti nervoznim, rastrzanim, nesigurnim. Kako on kreće danas naprijed, potrebno je da se družite i otvorite za šire mase ljudi. Mjesec će biti u kvadratu sa Plutonom pa pripazite na moguće greške ili ako niste sigurni, sačekajte sa odlukom. Pojedine Vodolije mogu očekivati finansijski napredak. Ako ste bili malo lijeni sada treba što više da se ubrzate jer vas od sredine maja vaša planeta Uran neće podržavati, čak može biti i negativan za prvu dekadu.

RIBE
Vi sada ne treba da se prepuštate melanholiji, da se povlačite i bježite u samoću. Mjesec je u kvadratu sa Plutonom pa se dobro naoružajte strpljenjem i ne donosite bitne životne odluke, jer biste se poslije mogli kajati i žaliti. Ribe koje su rođene u zadnjoj dekadi mjeseca strogo treba da paze na razna iskušenja, a posebno finansijska ulaganja i izdatke. Mogući su veći troškovi ili veće zarade, zato što Uran uglavnom donosi iznenadna iznenađenja. Komunikacija se nastavlja jer Merkur kreće direktno.