15. februara 2018: Mlad Mjesec i djelimično pomračenje Sunca u Vodoliji: Rakovima moguća nasledstva, a ni jedan znak ne treba tad da donosi bitne životne odluke jer bi kasnije mogao gorko da se kaje

Šta pojedinačni znaci mogu očekivati od ovog dešavanja?
Znamo već da je Vodolija humana, originalna, obožava druženje pa ima dosta prijatelja sa kojima je srcem okrenuta. Mlad Mesec i Pomračenje Sunca u jedanestom polju Vodolije može nam donijeti neke nove originalne ideje dok pojedine osobe mogu i da se osećaju loše.

Mnoge osobe će biti optimistične sa nekim svojim novim planom koji se može baš pozitivno pokazati,. Vodolija je polje koje nam govori o planovima, željama, nadanjima, očekivanjima, mašti, snovima i nekim skrivenim unutrašnjim željama.

Mnoge osobe mogu baš u vrijeme ovog pomračenja i mladog Meseca očekivati iznenadne promjene, pokretanja koja se mogu odnositi na dobitke ili gubitke u javnom životu ili u polju koje obuhvata vaša lična natalna karta. Sada je više važno pokretanje mladog Mjeseca nego pomračenje Sunca jer je Mjesec, Merkur i Uran aktivan sa novim idejama i sve probleme možete lako riješiti. Veliku i dobru intuiciju mogu da imaju vazdušni i vatreni znaci koji će biti nadahnuti novim idejama. Svi koji se budu protivili mogu imati probleme i loše rezultate. Izraženi su potencijali, kreativnost i promkene.

OVAN
Kod vas je neko novo dešavanje jako izraženo na polju zajednice, društva, nade, projekti, obnavljanje i neko novo neočekivano iskustvo. Moguća je popularnost i zaštita osoba koje vas podržavaju a sa nadolazećom Kineskom Novom Godinom kod vas se osjećaju harmonija i mir.

BIK
Vi već imate dosta posla i pritisaka pa sa nekom novom ponudom ili predlogom vi odbijate i zatvarate neka vrata za sobom. Bitno za vas je kada je ugled, uspjeh, karijera i svi drugi statusi pod vašim rukama . Šta god da se desi vi treba da se fokusirate na pozitivne misli i izbjegavate mračne.

BLIZANCI
Vi imate lijep aspekt sa Venerom i Saturnom koji vas posmatra pa možete biti spremni da prihvatite neke promjene. Pojedine osobe mogu putovati, kontaktirati sa strancima, započeti obrazovanje. Naglašena su duhovna i kulturna druženja i bilo šta da se dešava, vi imate podršku od vaših voljenih i bliskih osoba.

RAK
Kod vas je moguća bitna odluka koju može podržati Jupiter iz Škorpije a tiče se vaše budućnosti. Upliv negativnog aspekta sa Uranom može se desiti nešto u vašem ličnom životu ili u vašoj profesionalnoj oblasti i to će biti posljednji aspekt Urana jer on već od sredine maja mijenja znak. Naglašena su nasljedstva, pozajmice, pokloni, nepovratna sredstva i razna ulaganja i poslovi..

LAV
Kod vas se dešavaju promjene sa partnerima, kako u ljubavi tako i na poslu. Može doći do suparništva, sukoba, ugovori, pregovori koji u zavisnosti od vašeg ličnog horoskopa donosi ishod. Pojedine osobe mogu da se sele i promjene zemlju uz pomoć treće osobe. Istaknut je ljubavni život, brak, ljubavni parovi. Dešavaju se i sudski procesi, a kod pojedinaca i sukobi.

DJEVICA
Vi uglavnom niste oduševljeni nekim promjenama koje vam se neće u prvi mah svidjeti ali na kraju to može ispasti pozitivno. Bitno naglašeno je polje higijene, zdravlja, kućnih ljubimaca, razne poslovne obaveze, podređeni i nadređeni vam mogu stvarati iznenadne situacije. Pojedine Djevice kreću sa vježbanjem, što je svakako pozitivno za vas.

VAGA
Vi možete doživjeti pozitivne promjene, posebno posljednja dekada može nešto novo dobiti u vezi ili neki novi signal kada su partneri u pitanju. Osjećate se nekako suzdržano zbog Saturna koji aspektuje mjesec u Vodoliji ali ste ipak spremni da pričate o problemima koji se pojavljuju i pokušavate da ih razumijete i shvatite.

ŠKORPIJA
Kod vas se sa ovim pomračenjem dešava pad energije i moguć je problem kada je posao u pitanju, jer se dešavaju neke stvari koje niste očekivali. Ipak vas neće spriječiti ništa pa sve što ste naumili nekako već možete uraditi. Moguće su male neprijatnosti. Više pažnje je potrebno usmjeriti na porodicu i bliske ljude. Ako dođe do neke bitne promjene, onda je potrebno preispitati svoj položaj u toj situaciji.

STRIJELAC
Mnogi Strijelci mogu osjetiti povoljan period i dešavanje za vrijeme mladog Mjeseca i pomračenja. Mnogima koji su čekali da se završe njihovi projekti ili da se ispuni neko njihovo nadanje sada se to lako može desiti. Neki novi kontakti sada mogu biti uspostavljeni. Mars iz vašeg znaka je aspektovan sa Neptunom u Ribama što ukazuje na to da treba izbjegavati alkohol, dobro razmotrite za donošenje bilo kakvih odluka, čuvajte se iskorišćavanja i uzmite za sebe više slobodnog vremena.

JARAC
Kod vas se dešava u polju novca pa vam neće pasti teško i stres lako prevazilazite. Kod vas je naglašena kupovina, nasledstvo ili neki novac pa se možete pitati šta da radite sa njim jer ste vi skromni po prirodi. Vi ste spremni da idete na kraj svijeta ako budete u prilici. Ipak potrošite nešto novca na sebe da se počastite.

VODOLIJA
Kod vas se dešava ovo pomračenje i mlad Mjesec i svi koji ste rođeni oko 15. februara na vas će uticati malo više ste osjetljivi. Pojedine osobe mogu da urade nešto zbog čega će vas mnogi pamtiti i pričati o vama. Iako nije totalno pomračenje, vama se ne preporučuje da donosite bitne odluke.

RIBE
Kod vas se dešava na nivou psihološkog razmišljanja, vraćanja sebi i pravljenja bilansa i preispitivanja da li je to realno ili je u pitanju neka iluzija. Potrebno je izbjegavati sve obmane, iluzije, alkohol i sve vrste pretjerivanja. Marsovska energija je neraspoložena prema vama ali ako pazite ne bi trebalo da se desi ništa veliko.(astrolog Željka Knežević)