12. februar: STIŽE “CRVENI UTORAK” – DAN KADA NAJVIŠE “PUCA” LJUBAVNIH VEZA!

Mnogi parovi se raduju proslavi Dana zaljubljenih kao najromantičnijeg dana u godini. Ali samo ako uspiju da preguraju 12. februar ili “Crveni utorak”. Pitate se zbog čega?
Zvuči nevjerovatno, ali samo 48 sati prije najromantičnijeg dana u godini – 14. februara, jeste najbolji dan za ostavljanje ili “Crveni utorak”.

Mnogo više parova raskine u nedelji uoči obilježavanja Dana zaljubljenih, nego bilo koje druge nedjelje u godini. A najbolji dan za ostavljanje je 12. februar.

Ako se može suditi po nedavno sprovedenom istraživanju jednog sajta za bračne parove, više od trećine ispitanih – (37) posto – reklo je da je prekinulo vezu sa partnerom u nedjelji prije 14. februara.

Kao glavni razlozi za raskid uoči Dana zaljubljenih navode se ušteda novca koji bi bio potrošen na kupovinu poklona ili da se izbjegne pritisak davanja lažnih izjava ljubavi.

U anketi je učestvovalo 2000 ispitanika. Njih 31 odsto je reklo da su ostavili svoje partnere putem pisanog teksta, 28 posto putem telefona, a 27 posto pristojnim razgovorom.

Ima, međutim i onih koji su raskinuli preko Fejsbuka (osam odsto) i Vots apa (četiri odsto). Dva odsto anketiranih priznalo je da su ostavili partnera preko Tvitera. Sram vas bilo!

Istraživanje je otkrilo da je “Crveni utorak” jedan od najpopularnijih dana i za sastanke sa ljubavnicima.

Osam od 10 anketiranih (78 odsto) koji imaju aferu ipak odlučuju da provedu Dan zaljubljenih sa svojim zvaničnim partnerom, dok će jedan od šest ispitanih (16 odsto) ostaviti svoju drugu polovinu na cjedilu i izaći na sastanak sa svojim ljubavnikom.

Istraživanje je pokazalo i da oni koji imaju aferu troše u prosjeku 90 funti na poklon za svog ljubavnika, a 50 za poklon partneru, (The Sun).

Period između Božića i februara je popularno vrijeme za “proljećno čišćenje” kako svojih domova tako i ljubavnih života.