12.2. stiže kineska Nova godina: KOJE BOJE ĆE U 2021. (METALNOG BIVOLA) PRIVLAČITI NAPREDAK I BOLJITAK?

Nova godina prema Kineskom lunarnom kalendaru, počinje u petak, 12. februara, i trajat će do 31. januara 2022. godine, a biće u znaku bivola.

S novom godinom, po kineskom kalendaru se mijenjaju i sretne boje. Svaki znak ima svoju sretnu boju ove godine, ali može da kombinuje tu svoju sa opštim dobrim bojama po feng šuiju i kineskoj astrologiji. Dominantne će biti svetlo plava i srebrna, zlatna i siva, kao i bijela. Ono što je bitno je da će nam slijedeća godina, za razliku od ove godine Pacova, donijeti sreću i stabilnost. Većina će bolje da se osjeća.

Bijela
Bijela boja će da pojača poslovne prilike, zdravlje, ali i prijateljstva. Donosi mir, relaksaciju, staloženost. Uz nju imaćemo sposobnost da bolje uvidimo šta je prioritet i da sklonimo suvišno. Nosite je kad god ste napeti, kada vam treba da racionalnije razmišljate.

Zlatna i srebrna
Zlatna ili srebrna mogu da se nose kao nakit, a možete imati i neke detalje na odjeći u tim bojama, ako volite. Zlatna simbolizuje luksuz, moć, a srebna je simbol prefinjenosti.

Plava
Plava boja je boja mira, povjerenja, iskrenosti i lojalnosti. Pojačava sposobnost tijela da se odbrani od negativnog raspoloženja. Pomaže nam da budemo vrijedniji i komunikativniji.

Zelena
Zelena boja je dobra za školarce, studente i sve koji nešto uče. Povezuje se sa inteligencijom. Ona nas opušta i smanjuje stres. Odličan je “sedativ” za one koji pate od nervoze.

Ljubičasta
Ljubičasta energizuje i daje nam mogućnost da bolje razmišljamo, planiramo, ostvarujemo svoje ciljeve. Vezuje se za umjetnost, kreativnost. Odlična je za meditaciju, pa i prostor u kojem se meditira. Može da se unese u prostor i kao cvijeće.

Crvena i roze
Svijetlo crvena je boja koja se povezuje sa strašću, zavođenjem, energijom. Prema kineskom vjerovanju, donosi sreću, a varijante koje su prihvatljive su i lila i nježno roze, ako baš ne volite crvenu.

SRETNE BOJE ZA SVAKI ZNAK

Pacov treba da nosi svijetlo plavo i zeleno, a da izbjegava roze.

Bivo treba da nosi srebrno i bijelo, a da izbjegava crveno.
Tigar treba da nosi sivo i plavo, a da izbjegava crno.
Zec treba da nosi zlatno, srebrno i sivo, a da izbjegava zeleno.
Zmaj treba da nosi crveno, sivo, plavo, zeleno, a da izbjegava narandžasto.
Zmija treba da nosi svijetlo žuto, svijetlo plavo, kajsija boju, a da izbjegava crveno.
Konj treba da nosi bijelo, srebrno, boju vanile i crveno, a da izbjegava ljubičasto.
Koza treba da nosi sivo, crno, plavo, a da izbjegava roze.
Majmun treba da nosi sivo, svijetlo plavo i svijetlo žuto, a da izbjegava crveno.
Pijetao treba da nosi roze, plavo, bijelo srebrno, a da izbjegava ljubičasto.
Pas treba da nosi bordo, žuto, bijelo, a da izbjegava zeleno.
Svinja treba da nosi roze, žuto, zeleno, a da izbjegava crveno.

error: Content is protected !!