Po jutru se dan poznaje: Uz ove rituale – zagarantovan uspješan dan!!!

ritual˝Po jutru se dan poznaje˝ i zbog toga je važno usvojiti neke jutarnje rituale koji će postaviti temelje za produktivan i uspješan ostatak dana.
Ako još uvijek nemate svoj jutarnji ritual koji vas uspješno pripremi za ostatak dana, a možda i niste baš jutarnja osoba, isprobajte ovih pet rituala koji će povećati vašu produktivnost, ali i pomoći vam da se nosite sa stresom.

1. Preskočite kafu
Ne morate se potpuno odreći kafe, ali neka vam prva stvar ujutro bude nešto drugo. Čaša mlake vode sa limunom je mnogo bolji izbor – ubrzava metabolizam, pročišćuje kožu, ne stvara ovisnost, a da bi u potpunosti iskoristili sve te prednosti sat vremena nakon toga izbjegavajte hranu i pića.

2. Nemojte posegnuti za mobitelom
Mnogi ljudi čim se probude uzmu svoj mobitel u ruke kako bi pročitali najnovije vijesti, pregledali mailove i Facebook, zbog čega se, kako su pokazala istraživanja, samo osjećaju gore. Umjesto toga neka vam prva stvar ujutro bude lagano rastezanje, plesanje ispred ogledala ili čak raspremanje kreveta – osjećat ćete se bolje.

3. Imajte dobar higijenski ritual
Nije važno volite li se tuširati odmah nakon buđenja ili tek nakon jutarnjeg vježbanja, ali dobar higijenski ritual je ključan – čak i ako se radi samo o licu.

4. Napravite popis obaveza
Često smo pod stresom zbog velikog broja obaveza koje nas očekuju kroz dan, ali ipak treba izbjegavati multitasking. Istraživanja su pokazala da nitko nije dobar u multitaskingu i zbog toga je najbolje napraviti popis obaveza za svaki dan koje onda možete prekrižiti nakon što ih obavite. Pomoći će vam da pratite obaveze i da vam ne promakne ni jedan detalj.

5. Uredite svoje radno mjesto
Bez obzira radite li u uredu ili kod kuće, svoje radno mjesto održavajte čistim. Idealno bi bilo da ga na kraju radnog dana uredite, ali ako se na to ne možete natjerati, odvojite vremena ujutro. Ako vam se sviđa feng shui (ili ste voljni pokušati), provjerite kako bolje organizovati svoj radni prostor.
(lifehack.org/D.K./aura.ba)