10 savjeta kako se osloboditi od strahova!

Put do sreće je nadilaženje Vaših strahova. Strah je spriječavajući faktor koji stoji na putu samospoznaje i ispunjenja. Nešto se mora mijenjati! Otkrijte ta ograničenja koja Vas spriječavaju u tome da živite život koji želite!

Evo 10 savjeta s kojima možete pobijediti strahove, kao i nadići osjećaj depresije i ukočenosti!

Odvlačenje pažnje
Previše misli i briga Vam se vrti u glavi? Imate osjećaj da bespotrebno strepite od nekih stvari, ali ih nikako ne možete zaustaviti? Skrenite pažnju s Vaših strahova. Ako preopteretite sebe s nekim mentalnim aktivnostima, nećete biti u mogućnosti skoncentrirati se na Vaše strahove.

Kontrola disanja
Sa sporim, dubokim uzdisajima možete puno učiniti protiv zabrinutosti. Polako udahnite – tako da Vam se ne pomjera grudni koš, samo stomak. Zadržite zrak 3-4 sekunde, a nakon toga polako ga ispustite. Ponavljajte ovo sve dok ne osjetite mir i olakšanje.

Vježbanje
Vježbanje je odlična metoda za liječenje zabrinutosti. Šetnja pola sata ili neka druga aktivnost, stimulira proizvodnju endorfina. Ovaj hormon ublažava bol i smanjuje stres. Pored toga, radite svaki dan nešto što Vas opušta i od čega imate osjećaj da djeluje na Vaš um umirujućim djelovanjem. Pogledajte omiljenu seriju, meditirajte ili se bavite sportom. Svakoga nešto drugo smiruje.

Prijatelji i obitelj
Kad ste već krenuli nizbrdo prema depresiji, a strahovi Vas nadvladali, onda će Vam pomoći ako provodite više vremena s onim ljudima u čijem društvu se dobro osjećate. Prijatelji i obitelj igraju vrlo veliku ulogu u oporavku.

Kontinuirani programi
Druga opcija je da si uvijek nađete neku zanimaciju, da nemate vremena misliti o strahovima koji Vas guraju u depresiju. Vrlo je važna komunikacija s ljudima, po mogućnosti što više i ojačanje međuljudskih odnosa.

Zrake sunca
Sunce nam pomaže da se riješimo mentalnih problema : ako imate osjećaj da Vam je duša preopterećena s problemima, u tome slučaju zatražite Sunčevu energiju da Vam pomogne. Prihvatite Sunčeve zrake, dišite duboko, a u međuvremenu mislite na ljepšu budućnost i dozvolite da iz Vas izađe sve što je loše i zlo, tj.sve što Vas pritišće.

Osmijeh
Smijte se više da bi Vaše tijelo proizvodilo više serotonina, od čega ćete se osjećati bolje. Velik broj ljudi vjeruje u to da smijeh pomaže pri ozdravljenju skoro iz bilo koje bolesti od depresije, strahova do gotovo nepodnošljivih bolova.

Zabrana alkohola
Ne konzumirajte alkohol jer od alkohola samo Vam se povećavaju strahovi i depresija. Brojna istraživanja su dokazala da je alkohol depresant za centralni živčani sustav, zato je zabranjena stvar za Vas.

Raznovrsna ishrana
U zdravom tijelu, zdrav duh! Raznovrsna ishrana je još jedno rješenje da se nadiđe depresija. Zapamtite : to ste što konzumirate! Postoje hrane koje u mnogome mogu da ti porave raspoloženje i bićeš veoma dobro raspoložen od njih.

Izbjegavanje negativnih stvari
Izbjegavajte susret s ljudima koji loše utječu na Vas. Kao što trebate zaboraviti i one filmove od kojih ćete se rastužiti. Pokušajte eliminirati sve negativne činjenice iz Vašega života.

(astro24h.h)