1. marta počinje vrbopuc: Vrijeme kada ženu ne dobije lijep nego uporan, a majke ne puštaju kćerke iz vida!

Vrbopuc znači da će hormoni brojčano nadjačati moždane ćelije, pa je u martu srce svih nas kao na ringišpilu. Zato preporučujemo da uživate u nadolazećem vrbopucu, pa neka puca sve u šesnaest!

Danas se pod pojmom “vrbopuc” označava i bujanje hormona kod mladih u pubertetu i proljetno zaljubljivanje. U narodu se vrbopuc vezivao za vrijeme kada vrba ozeleni, a to je prvog marta. Čim vrba ozeleni, narod vjeruje da kod žena i muškaraca poraste polna želja. Zato se termin „vrbopuc“ koristi kada se naglašava nagli porast seksualne želje.

Prema vjerovanju naših starih, vrbopuc je kriv za ono kada zaboravite ključeve ili plaćanje računa, pa vam djed ili baka onako unezvrenima dobaci preko ramena “da se nisi ti malo zaljubio, a?”.

Vrbopuc označava proljetno bujanje erotike, To je ono mitsko vrijeme u godini kada ženu ne dobije lijep nego uporan, kada ljepotica prva priđe tipu i kada djevojka zbog ljubavi napusti gradske ulice i ode na selo da živi sa voljenim.

Vrbopuc znači da će hormoni brojčano nadjačati moždane ćelije, pa je u martu srce svih nas kao na ringišpilu. Zato preporučujemo da uživate u nadolazećem vrbopucu, pa neka puca sve u šesnaest! (aura.ba)