Kako smršati u Novoj godini: Čajna dijeta i napitak “mlijekočaj” garantuje dnevni gubitak po pola kilograma

Glad osjetiti nećete, jer “mlijekočaj” oslobađa organizam osjećaja gladi.Probajte, nema bolje I zdravije dijete u zimske dane od ove


Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni… Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog čaja. Štaviše, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom.

Dijeta sa mlijekom i zelenim čajem (mlijekočajem) najviše popularna među onima koji žele da smršaju i poslije održavaju svoju težinu u normali.

Mlijekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čišćenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Za jedan dan dijete sa mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tečnosti u organizmu).

Dijetu sa “mlijekočajem” preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.
Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i žučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog ljekara.
Recept dijete sa mlijekom i zelenim čajem

Potrebno je: 1,5 litar nemasnog mlijeka i 2 kašike pravog zelenog čaja (nikako u filter kesicama)

U prokuhano i ohlađeno mlijeko do 70 stepeni (ovo je važno – mlijeko ne smije da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procijedite i pijte.
“Mlijekočaj” pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata.

Čaj sa mlijekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mlijeka, a mlijeko ublažava efekte kofeina. U međuvremenu pijte negaziranu vodu.

Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj su jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad osjetiti nećete, jer “mlijekočaj” oslobađa organizam osjećaja gladi.