Sarajevo: Kako je Ninin tarot otkrio sihir u saksiji sa cvijećem!

Ninine karte još nikad nisu slagale

Osim ciganskih, Nina je stručnjak i za arkane. Za razliku od ciganskih koje broje samo 34, u špilu arkana nalazi se 78 karti.Što se tiče gledanja, dovoljno je da osoba zamisli želju ili postavi pitanje, kaže svoje ime, prezime, presiječe špil (u slučaju ciganskih) ili izabere karte (u slučaju arkana). I magija započinje. Malo je toga što se ne prikaže u kartama, a Nina sagovorniku sve ispriča. Detaljno. Samouvjereno, odmjerenim glasom koji vas uljuljkava u jedan sigurni svijet čarolije, tako da poželite da magija nikad ne prestane…

– Ninine karte ne mogu ništa sakriti! Sve vide! Svemoguće su! U to sam se uvjerila milion puta do sada – kaže za Auru Sarajka Sanela B., (35).

Sanela je fakultetski obrazovana djevojka, neudata. Ljubavne nesreće pratile su je sve dok se nije Nini javila.

– Otišla sam iz znatiželje prije tri mjeseca, uzela karte u ruke, rekla šta me zanima, presjekla špil karata i, magija je krenula da se dešava.

Otrovani poklon

-Nina me opisala od glave do pete, moj život, prošlost, sadašnjost. Ukazala na izvore mog nezadovoljstva, upozorila na neke osobe kojih je trebalo da se klonim i prije, ali, eto, nije mi se dalo. A onda mi je rekla da iz sobe u kojoj spavam izbacim plavu saksiju, te da u saksiji potražim sihir. Rekla mi je i ko ga je postavio. Sve sam uradila kako me Nina savjetovala, apsolutno sve, i evo za ova tri mjeseca kako slušam Ninu, njen tarot i njene upute, preporođena sam osoba.

– Sihir sam zaista našla u saksiji s fikusom, darom dobre prijateljice. Nisam znala zašto bi mi ona željela zlo dok mi Nina objasnila neke stvari. Sve se posložilo, došlo na svoje. Riješila sam se te lažne prijateljice, njenog otrovnog poklona i konačno pronašla ljubav. Zbog te ljubavi zapravo i bila sam žrtva sihira, no, o tome ne želim gvoriti. Samo ću reći da je Nina duša od žene koju svako treba posjetiti i prepustiti se njenim kartama. Ciganskim ili Arkanama, nebitno –i jedne i druge će vas oduševitikaže Sanela.

U Ninine sjajne sposobnosti da vidi u kartama sve što je moguće vidjeti, uvjeravaju se i mnogi drugi svakodnevno.

– Imam li načina da sačuvam brak? – upitala sam Ninu prije dva mjeseca, očajna zbog problema koji su se gomilali – priča nam Gordana.

I Gordana je iz Sarajeva, a u lošem braku je više od decenije.

Karte ne lažu

– Ne vidim, on troši enormne količine novca na alkohol, kocku i druge žene. Ali, u roku od tri dana, on će sam zatražiti razvod. Karte ne lažu. On je pod utjecajem sihira i ako ubrzo ne nađe nekog da mu ovo skine, biće svašta – bila je otvorena, jasna i iskrena Nina, prisjeća se Gordana svog prvog susreta sa Ninom Zukom.

– Čekala sam nestrpljivo da prođu ta tri dana, da vidim šta će se desiti. I zaista, muž je zatražio razvod. Priznao je da me vara, da laže da odlazi na službene puteve, da svo vrijeme provodi po obližnjim motelima s ljubavnicama. Tada sam ga prekinula i zamolila da posjetimo nekog da nam skine te sihire. Nina nam je preporučila jednog čovjeka, on nam je pomogao, i muž je rekao da se više ne želi razvesti ni život traćiti po kladionicama, kafanama i svratištima. Da Nine nije bilo, da nisam saznala za magiju, pustila bih ga da me ostavi, a i on bi završio Bog sami zna kako – ispričala nam je Gordana.

Auri se javila i Danica V. sa Pala.

– Ja sam Ninu pitala da li će se održati moja vanbračna zajednica. Mnogo toga mi je ovisilo od njenog odgovora. Pošto je tvrdila da neće, pristala sam na sestrin poziv da se preselim u Njemačku. Nevjenčanom suprugu nisam ništa govorila, ali sam njemu iza leđa sredila papire, dala otkaz, organizovala sve oko djece. Tada mi je on priznao da voli drugu, da se želi oženiti. Sreća, meni su to karte već sve najavile, bila sam spremna. A da nije bilo Nine, propao bi mi put i sigurno zaposlenje u Njemačkoj. Nina je carica svog posla. Zahvaljujući njoj, reagovala sam na vrijeme i život okrenula u dobrom pravcu – kaže Danica.

 

 

Komentari

komentara