Nove priče iz prakse Nine Zuko, sarajevske majstorice ciganskih i arkana karti: Ćazim iz Sarajeva na plakaru pronašao sihire, Dalila saznala da je trudna!

Ninine karte još nikad nisu slagale

Osim ciganskih, Nina je stručnjak i za arkane. Za razliku od ciganskih koje broje samo 34, u špilu arkana nalazi se 78 karti. Što se tiče gledanja, dovoljno je da osoba zamisli želju ili postavi pitanje, kaže svoje ime, prezime, presiječe špil (u slučaju ciganskih) ili izabere karte (u slučaju arkana). I magija započinje. Malo je toga što se ne prikaže u kartama, a Nina sagovorniku sve ispriča. Detaljno. Samouvjereno, odmjerenim glasom koji vas uljuljkava u jedan sigurni svijet čarolije, tako da poželite da magija nikad ne prestane…

U mistični svijet okultnog i paranormalnog, Sarajka Nina Zuko uplovila je sa svega 14 godina. Danas, 41 godinu kasnije, Nina je najpoznatija majstorica za proricanje iz ciganskih i arkana karti. Kaže nam da je nikad nisu obmanule ni slagale.

– Nikad nije bilo fule, pa se glas o meni proširio vrlo brzo. I ta priznanja, pohvale koje sam dobijala, tjerale su me naprijed tako da je tarot postao moja sudbina – priča Nina.

Našu sagovornicu proteklih su godina posjećivali znatiželjnici ne samo iz naše zemlje nego i cijelog regiona, svijeta…Ipak, intervju u Auri objavljen prije nepunih mjesec dana, bio je njen prvi istup u javnost.

– Uvijek mi je telefon zvonio “k'o lud”, svi žele znati šta ih čeka u budućnosti, hoće li se i kad razvesti, kakva će im biti finansijska situacija, no, od mog pojavljivanja u Auri, telefon ne prestaje zvoniti. Stari klijenti žele čestitati na medijskom pojavljivanju, a novi, oni koji nikad nisu bili kod mene, žele isprobati moje moći, saznati nešto više o sebi – priča Nina.

Sihirom do stana

Nina Zuko: 061/278-756

Među onima koji su u skorije vrijeme kontaktirali Ninu, bio je Ćazim B. (62). iz Sarajeva. Njega je prvenstveno zanimala zdravstvena situacija.

– Zdravlje vam jeste jako narušeno, ali vi imate mnogo veći problem i to godinama! Žrtva ste magije! 15 godina već imate sihire u kući, to je gorući problem i razlog čestog pobolijevanja – kazala sam mu.

– Pa meni već 15 godina niko ne ulazi u kuću, to je smiješno. Nemoguće! – grčevito se borio Ćazim protiv mojih tvrdnji.

– Samo vi pogledajte u spavaćoj sobi, na plakaru, staru kutju, u njoj ćete naći određene sumnjive stvari – rekla sam mu – pripovijeda nam Nina.

– Sutradan me Ćazim nazvao, rekao da je zaista našao sihire i da zna i ko mu ih je ostavio. Među tim stvarima bilo je nešto što je samo njegova kćerka posjedovala, a ona mu je i bila jedini posjetitelj. Žalosno ali, Ćazimu je bilo teško povjerovati čime mu se “vlastita krv” bavi. Ti su ga sihiri i razbolili, a postavljeni su kako bi mu oslabili volju i dugogodišnje neslaganje s kćerkom. Plakao je, meni je bilo teško ali, život je takav i ne može sve biti savršeno. U slučaju očeve smrti, njegova se kćerka magijom htjela osigurati da će biti jedina nasljednica. Željela je očev stan i vikendicu, a sumnjala je u očevu blagonaklonost radi nekih razmirica iz prošlosti. U svakom slučaju, Ćazimu slijede bolji dani, zdravlje mu se već popravlja. Poslušao me, riješio se sihira i kaže da već spava kao beba, da ga ništa ne boli i da će napraviti testament u korist neke humanitarne organizacije koji niko neće moći osporiti.

– Kćerku ću razbaštiniti, bolje nije ni zaslužila. Nismo se nikad ni slagali i nisam pao na njenu lažnu ljubaznost posljednjih godina. Sihirima me razbolila pa me njegovala. Ništa joj i nisam mislio ostaviti ali sad će to biti zvanično – otvorio je Ćamil Nini dušu.

Među onima koji su zatražili Nininu pomoć bila je i 20-godišnja Dalila iz Sarajeva. Nju je zanimalo zašto već neko vrijeme nema volje za učenjem, fakultetom, životom. Sumnjala je na sihire, željele je znati ko ju je omađijao.

Abortus ni slučajno!

– Ti si drago dijete trudna već treći mjesec, hormoni čine svoje. Mirno možeš spavati što se magije tiče, nije prisutna u tvom životu – rekla sam joj.

– Bila je šokirana ali je istog dana kupila test za trudnoću koji je potvrdio moje riječi. Kako nije udata, pitala me šta da čini.

– Abortus ni slučajno, ako pobaciš, vidim da nećeš nikad moći ostati u drugom stanju. Saopšti istinu roditeljima, oni će te razumjeti i podržati, vjeruj mi, vidim to u kartama – savjetovala sam je.

 

KOMPLETNU PRIČU PROČITAJTE U AKTUELNOM IZDANJU AURE KOJE JE NA KIOSCIMA OD 7. DO 21. MAJA.

BESPLATNO GLEDANJE ZA 3 AURINA ČITATELJA

U saradnji s Aurom, Nina nastavlja s nagradnom akcijom u kojoj u svakom broju Aure nagrađuje po tri čitatelja besplatnim gledanjem. Sve što je potrebno jeste da pošaljete poruku PRESS ZA NINU, ime, prezime i grad, te eventualno šifru na broj telefona 091/510-101. Imena sretnih dobitnika objavljujemo u narednoj Auri, a termin susreta nagrađeni čitatelji će dogovoriti lično s Ninom na broj telefona 061/278-756.(Viber).

 

Komentari

komentara