Elvin A. (36) iz Zenice: Bivša žena mi je slala zmije u san

 

Život mi je bio pakao sve dok spas nisam pronašao kod iscjeliteljke Aide Terzić. Ona je otjerala od mene bivšu ženu i zmije koje mi je u tandemu s punicom, ta bivša slala u san.

– Razveo sam se nakon dvije godine braka. A požalio sam dva mjeseca od svadbenih zvona uhvativši suprugu kako mi pretura po stvarima, kompjuteru, novčaniku. Ulazila je na moj FB profil, mijenjala šifre, slala mojim prijateljima poruke, brukala me objavljujući statuse koji nisu odražavali moje stavove. Uglavnom, zgadila mi se njena posesivnost, želja da me drži pod kontrolom kao pseto na lancu 24 sata. Nisam mogao ni u wc otići, a da ona ne dohvati moj mobitel da me provjerava. Bilo je svega, ali je razvod bio nešto najbolje što mi se dogodilo u životu – započinje ispovijest Elvin A. (36).

Naš sagovornik je iz Zenice. Uspješan poslovni čovjek poznat po humanitarnim akcijama i dobročinstvu.

No, u svom je kraju zadnjih mjeseci bio poznat i po nečemu drugome. Ludilu. Nagloj promjeni njegovog ponašanja prethodio je razvod, ali niko, pa ni Elvin nije znao da je njegova bivša supruga naručila njegovu propast.

– Počelo je sa košmarima u kojima su me zmije napadale. Nikad prije toga nisam zmiju sanjao, da bi preko noći, ta meni odvratna bića kojih se najviše od svih životinja plašim – doslovno okupirala moj život.

Zmije u frižideru, šerpama…

Obavijale bi mi se oko vrata, puzale uz nogavicu. Umjesto kose, na glavi mi je bio splet zmija. Sanjao sam da otvaram frižider, a otuda gmižu zmije, da dižem poklopac sa šerpe, a tamo – opet zmije.

– Ujedale su me, siktale, motale se oko mene, klizile po meni. Nisam ih se mogao nikako riješiti. Silni ljekari su se trudili oko mene i silne sam lijekove isprobao, ali uzalud je bilo sve. Zmija je sve više bilo.

– Bijelih, crnih, malih, velikih. Viđao sam u snu čak i neke za koje ne znam ni da postoje. A na kraju sna, redovno bih upadao u neku rupu u zemlji koja je skoro do vrha bila napunjena ovim gmizavcima. Mislio sam da su to poruke iz sna za javu, da se pazim dušmana.

Skrenuo s pameti

– Skakao bih tad sav mokar od znoja iz kreveta. Vrištao, pa plakao. Bulaznio. Sa pameti već počeo da skrećem. Komšiluk me podozrivo gledao, sa strahom. Bog sami zna kako sam im izgledao u tom periodu.

– Propada zbog one, pati. Istjerao je, pa sad propada, ne može bez nje – pričale su zlurade duše, a nisu znali da su daleko od istine. Imao sam svoje razloge što sam tu ženu otjerao iz svog života. Da sam u pravu, pokazala je i ova situacija sa zmijama.

– Naime, nakon obilaska silnih ljekara došao sam i do iscjeliteljke Aide Terzić. Učila je iz Kur’ana i rekla da su na meni sihiri. Naručila ih je od nekog sihirbaza moja bivša žena u tandemu s majkom svojom. Htjela mi se osvetiti, a vjerovatno i opčiniti da je vratim.

– No, od pomirenja nema ništa. A ni zmija više nema. Pomoć Aide Terzić bila je djelotvorna. Spasio sam se…Ne sanjam više ništa uopšte, nemam košmare, ne budim se s vriskom, obliven znojem. Nemam napade panike, strahove. Dišem punim plućima i dobro ću paziti kad se opet odlučim na ženidbu. Što dalje od ljubomornih, poseisvnih gnjavatorki.

– Sreo sam nedavno tu bivšu, samo je oborila glavu i otrčala na drugu stranu ulice. Sažalijevam takve osobe, labilne, podle, spremne da nekome zagorčaju život kako bi svoj uljepšale…

Kontakt Aide Terzić: 061/904-037

Komentari

komentara